St. Bededag Kompensation

I forbindelse med Folketings afskaffelse af Store Bededag vil der i 2024 ske en kompensation til ansatte. I denne artikel vil vi beskrive hvorledes det som udgangspunkt behandles hos vores lønkunder og hvad det betyder for arbejdsgiver & ansatte.
Bemærk at denne artikel er en generel information og der kan være specielle forhold for din virksomhed, eksempelvis i form af andet aftalt via overenskomst.

Fra og med januar 2024 modtager alle medarbejdere en årlig kompensation svarende til 0,45% af deres faste løn. Med fast løn menes der:

  • Ordinær gage til funktionærer

  • Faste & personlige tillæg (eksempelvis kompetence tillæg mv.)

  • Ugeløn / 14 dages lønnede (Kun hvis ferieordningen er “Ferie med løn” - og altså ikke eksempelvis timelønnede der får løbende udbetalt til Feriekonto).

  • Kørselstilskud

Udbetaling

Kompensationen kan udbetales på flere måder, dog vil vi i LFA som udgangspunkt behandle efter modellen “Opsparing”, idet den administrativt er nemmere at styre, men også da den vil være sammenfaldende med udbetalingen af de 2 årlige ferietillæg. Ønsker I som virksomhed og kunde hos LFA en anden afregningsmodel, kan dette altid aftales.

Model 1 “Opsparing”
Her udbetales kompensationen 2 gange årligt hhv. maj & August.

Model 2 “Løbende udbetaling”
Her udbetales tillægget månedligt i forbindelse med den ordinære lønkørsel.

Model 3 “Ingen”
Kompensation udbetales ikke og dette skal være godtgjort via overenskomst.

Model 4 “Er indarbejdet i lønnen”
Her er det ved tiltrædelse aftalt af tillægget er inkluderet i lønnen. Uden det store erfaringsgrundlag i ordningerne på nuværende tidspunkt er det vores umiddelbare opfattelse at ansættelser fra og med 2024 vil benytte denne model, da løndannelsen “absorberer” reglen.

Har du flere spørgsmål til ordningen, er du meget velkommen til at kontakte vores Payroll Team her

Forrige
Forrige

Erhvervskonto - Endnu ikke en ret.

Næste
Næste

Holiday Season Update